Namenspel: Het telefoonspel

Bereid je voor op een energieke en vrolijke kennismaking met het Telefoonspel, onze speciale activiteit voor november 2023. Dit spel combineert humor, beweging en creativiteit, en is perfect om de groep op een leuke manier met elkaar kennis te laten maken.

Benodigdheden en voorbereiding

Voor deze oefening vormen alle deelnemers een ruime kring waarin iedereen elkaar kan zien. Het is een eenvoudige opzet, maar zorgt voor veel interactie en plezier.

Het spelverloop

Stap 1: Een voor een stappen de deelnemers naar voren en stellen zich voor met “Hallo, ik ben [naam]”. De rest van de groep reageert door ook een stap naar voren te zetten, te zwaaien en terug te groeten met “Hallo [naam]”.

Stap 2: Nu komt er een twist. Iedereen bedenkt een bijvoeglijk naamwoord dat begint met dezelfde letter als hun voornaam. De oefening wordt herhaald, maar nu zegt iedereen: “Hallo, ik ben [bijvoeglijk naamwoord] [naam]”. Dit kan in tegengestelde richting of met een andere beginspeler.

Stap 3: Voeg een persoonlijke beweging toe. Deze beweging kan iets over jou of jouw bijvoeglijk naamwoord vertellen. Deelnemers stellen zich weer voor, maar nu inclusief de beweging.

Stap 4: Het echte telefoonspel begint. De trainer start met “Hallo, ik ben [bijvoeglijk naamwoord] [naam] en ik bel met [bijvoeglijk naamwoord] [naam]”, waarbij steeds een andere speler wordt ‘gebeld’. Belangrijk is om de bijbehorende bewegingen ook na te doen.

Waarom dit spel?

Het Telefoonspel is een uitstekende manier om energie in de groep te brengen en iedereen op een ludieke manier met elkaar te verbinden. Het stimuleert creativiteit, zelfexpressie en zorgt voor veel gelach. Dit spel is ideaal voor teams, klassen of elke groep die op een ongedwongen en speelse wijze elkaar beter wil leren kennen. Probeer het uit en zie hoe de groep zich opent en op een unieke wijze met elkaar in contact komt tijdens deze vrolijke en interactieve kennismaking!