Kennismaking: Ik zoek mensen die – dec 2023

Ontdek een speelse en interactieve manier om elkaar beter te leren kennen met het spel “Ik Zoek Mensen Die…”. Dit kennismakingsspel, ideaal voor de gezellige decembermaand, is de perfecte ijsbreker voor elke groep en een geweldige manier om de groepsdynamiek op een luchtige wijze te versterken.

Benodigdheden en voorbereiding:

Zorg voor een open ruimte met stoelen in een ruime kring. Vergeet niet om jassen en tassen weg te halen voor de veiligheid. De trainer start het spel door zijn of haar stoel weg te zetten en in het midden van de kring te gaan staan.

Het spelverloop:

De trainer introduceert zichzelf met “Ik ben [naam] en ik zoek iemand die net als ik […]” en deelt vervolgens een persoonlijke eigenschap, voorkeur, of ervaring. Het kan van alles zijn, van familie tot lievelingseten, lievelingskleur, een bijzondere eigenschap, of iets waar je een hekel aan hebt. Als andere deelnemers zich herkennen in de uitspraak, moeten zij opstaan en snel een andere stoel in de kring zoeken. De trainer probeert in de tussentijd ook een stoel te bemachtigen.

Zo gaat het spel verder, waarbij steeds iemand anders in het midden komt te staan en iets over zichzelf deelt. Dit zorgt voor veel beweging, gelach en verrassende onthullingen.

Waarom dit spel?

“Ik Zoek Mensen Die…” is een energieke en verbindende activiteit die iedereen op een plezierige manier bij elkaar brengt. Het is een uitstekende manier om de groep te laten ontspannen, elkaar beter te leren kennen en een positieve sfeer te creëren. Perfect voor teams, klassen of groepen die op zoek zijn naar een leuke en betekenisvolle start van hun bijeenkomst. Probeer het uit en zie hoe de groep opleeft en zich openstelt in deze leuke en interactieve kennismakingsronde!