Weerbaarheidstraining

Weerbaar door Improvisatie: Durf te Groeien met Theater!

Ontdek hoe improvisatietheater jongeren transformeert! Dit programma biedt jongeren van 12 tot 18 jaar de kans om via theateroefeningen hun weerbaarheid en zelfvertrouwen te vergroten.

Programma:

Bij ‘Weerbaar door Improvisatie’ duiken jongeren in de wereld van improvisatietheater. Ze leren samenwerken, positief denken en inleven in anderen. Onze oefeningen moedigen hen aan om uit hun comfortzone te stappen en hun grenzen te verleggen. Dit alles gebeurt in een veilige, ondersteunende omgeving.

Doelgroep:

Dit programma is voor jongeren tussen de 12 en 18 jaar die hun zelfvertrouwen willen opbouwen en hun sociale vaardigheden willen versterken. Uit ervaring blijkt dat het verstandig is om een keuze te maken voor de jonge tieners (12-14 jaar) of de oudere tieners (15-18 jaar) in verband met hun belevingswerelden.

Resultaten:

  • Versterken van samenwerking en communicatie binnen groepen.
  • Ontwikkelen van een positieve mindset en zien van kansen.
  • Vergroten van empathie en begrip voor anderen.
  • Bewustwording en beheer van eigen emoties.
  • Vergroten van durf en zelfverzekerdheid.
  • Ervaren van plezier en creativiteit in improvisatie.

Duur en praktische zaken:

Het programma kan aangepast worden aan jullie behoeften, zoals 10 sessies van 1,5 uur elk. De workshops vinden plaats in een jongerencentrum, huis van de wijk of theater in de buurt waar de jongeren wonen.

Benieuwd hoe ‘Weerbaar door Improvisatie’ jongeren kan empoweren? Vraag een offerte aan via bram@improbattle.nl. We helpen je graag met het samenstellen van een programma op maat.