Kor is bij Improbattle begonnen als deelnemer en is daarna trainer geworden. Kor heeft veel affiniteit met jongeren die “probleemgedrag” vertonen. Hij vindt het leuk om bij deze jongeren een ingang te vinden, langzaam vertrouwen te krijgen en de uitdaging aan te gaan. Volgens Kor heeft iedereen een mooie kern, soms is dit lastig te zien, maar als je het dan ziet zie je dat de deelnemers heel mooi vanbinnen zijn. “Als je weet uit wat voor situatie ze komen en wat ze dan nog steeds presteren is dat heel knap”. Kor heeft erg veel humor die hij inzet in zijn lessen. Hij vindt het leuk om verrast te worden door de scenes die ontstaan, de output die áltijd anders is. Zet Kor voor drukke groep en al improviserend zorgt hij voor een mooie les.

Wat hoop je teweeg te brengen als trainer?

Het voornaamste is dat de deelnemers plezier hebben waardoor ze even hun zorgen kunnen vergeten. Dat iedereen vet blij de les uitgaat met een grote glimlach. Daarnaast wil ik dat de deelnemers een ander perspectief kunnen aannemen. Dat ze zich in een ander verplaatsen tijdens het spelen en gaan nadenken over de ander en zijn of haar perspectief. Dan kunnen er mooie discussies ontstaan.

Wat is je favoriete game?

Ik wil iedereen in mijn energie meetrekken zodat mensen weinig kans krijgen om in hun schulp te kruipen: “We gaan het allemaal doen”. Daarom houd ik van oefeningen met hoge snelheid, waarbij iedereen mee kan doen. Het moment is zo mooi als de deelnemers de oefening doorkrijgen en dat er dan een soort oerlach ontstaat.