Gita Moehadjir werkt sinds 2021 met groot enthousiasme voor Improbattle als theater trainer. Met o.a. brugklassers, kwetsbare jongeren en ROC studenten.

“Ik hou ervan om met heel verschillende mensen te werken. Ten eerste omdat ik een nieuwsgierig persoon ben, ten tweede omdat ik wil samen werken met diverse doelgroepen en tot slot omdat ik niet alleen graag anderen train, maar ook zelf een hoop bij wil leren van andere mensen”.

Gita groeide op in Amsterdam. Al van jongs af aan had Gita een hoop interesses.

Zo wilde zij copywriter worden, maar ook advocaat of toch journalist of psycholoog. Ze besloot zich in te schrijven voor de studie Politicologie aan de UvA, omdat je daar veel kanten mee op kon. Maar toen ze in zes gymnasium een theater cursus volgde, veranderde alles ineens.

“Als je toneel speelt, kun je worden wat je maar wilt. Je kunt alles zijn. Iedereen.”.

Dat unieke gevoel van bevrijding, creativiteit en vrijheid verraste haar compleet. Gita besloot spontaan een theateropleiding te gaan volgen met zang, dans en spel. Daarna heeft ze ook nog Theater- en Filmwetenschap in Amsterdam gestudeerd.

Er volgden vele (jeugd)theaterproducties. Het doel was steeds weer om mensen te raken in hun hoofd maar vooral ook in hun hart. Op welke manier ook. Theater als  creatieve uiting om het publiek een spiegel voor te houden en iets over te brengen.

Op een avond zat er tijdens een voorstelling een charmante jongen in het publiek.  Cupido schoot raak en Gita besloot voor deze liefde naar Den Haag te verhuizen. Als zelfstandig ondernemer verzorgde Gita kindertheaterfeestjes, maar ook acts op maat, theaterworkshops en cursussen.

“Voor jong en oud geldt: Spelplezier staat op nummer één. Samen toneelspelen, samen je fantasie gebruiken en samen in het hier en nu iets moois ervaren”.

Toen Gita en haar man inmiddels twee kinderen hadden gekregen, besloot ze om in het voortgezet onderwijs te gaan werken. Om een nieuwe kant te gaan ontwikkelen en voor de regelmaat thuis. Uiteindelijk zou Gita bijna twintig jaar in het onderwijs blijven werken met hart en ziel als docent drama en als docent sociale vaardigheden.

“Bij drama bestaat geen goed en geen fout. Je probeert, valt en staat weer op. Wij leren spelenderwijs van elkaar en met elkaar. Het is een voorrecht om jongeren te begeleiden in hun sociale- en emotionele ontwikkeling. Drama is juist voor pubers een krachtig communicatiemiddel om in te zetten.”

Soms sluiten onderwijs-deuren en openen zich avonturen-ramen. Precies toen kwam de ontmoeting tussen Improbattle en Gita. De vonk van liefde voor improvisatie en de vonk van liefde voor mensen, sloeg over. ‘

“Improbattle wil mensen raken in hun hoofd en hart. Improbattle wil mensen graag in beweging zetten om vooruit te komen. Altijd respectvol en oordeelvrij. Het is fijn om mensen (weer) in hun kracht te zetten om vanuit daar vrij te acteren. Om je vrij te voelen in je keuzes. Wij leren van elkaar. Elke dag. En wij voeren trainingen uit met intense bezieling. Daar word ik een gelukkig mens van!”.