Esmeralda is theatermaker en regisseur. Esmeralda zorgt ervoor dat iedereen zichzelf kan zijn én ze zorgt altijd voor een mooie vorm. Ze is erg creatief en zet veel verschillende soorten stijlen in bij het lesgeven; muziektheater, hoorspel, stilspel etc. Door deze afwisseling in haar lessen blijft ze de deelnemers inspireren en stimuleren. Ze ziet binnen no time wat iemands kwaliteiten zijn en helpt die te versterken.

Wat vind je leuk aan je werk als trainer?

Als ik een deelnemer kan laten groeien door simpel een paar spel en acteervaardigheden aan te reiken, dan geniet ik enorm. Vooral als die deelnemer dat ook zelf ervaart. Dat we als groep elkaar respecteren voor wie hij of zij is en dat ieders inbreng wordt gewaardeerd. Bij Improbattle vind ik de gevarieerdheid van de deelnemers interessant. Iedereen neemt zijn eigenheid mee, dat heeft meerwaarde en zorgt voor interessant spel. Wij genieten van elkaars leuke, emotionele of spannende scene of spelvorm. Men helpt en versterkt elkaar.

Wat hoop je teweeg te brengen als trainer?

Allereerst vind ik het belangrijk dat een deelnemer zich gehoord, gezien en zich prettig voelt. Als iemand al veel toneel of improvisatie ervaring heeft, dan zoek ik waar de uitdaging voor diegene zit. Als docent bied ik verschillende theatrale vaardigheden en vormen aan. Van daaruit wil blijven prikkelen, iemand uit zijn of haar comfortzone halen en zorgen dat het spannend blijft. Maar veiligheid in de groep staat voorop.