Carolien is theatermaker en dol op fysiek spel. Ze gaat graag met deelnemers op onderzoek uit vanuit dat fysieke spel; “wat roept het op”? Carolien vindt het belangrijk om de energie hoog te houden in haar lessen. Daarnaast is Carolien een kei in vormgeving en het ontwikkelen van concepten. Eerst kijken naar; “wat is de boodschap?” en daar een mooie vorm voor bedenken; het totaal plaatje. Bijvoorbeeld: “Wat doet muziek met je?” “Welke beelden zie je?” De zeggingskracht daarvan.

Wat vind je leuk aan je werk als trainer?

Wat er ontstaat is moeilijk te reproduceren, er ontstaan pareltjes. Vaak hebben spelers dit zelf niet in de gaten. Alles komt samen en ik kan er enorm van genieten wat er in het moment ontstaat. Je krijgt het nooit meer terug, dat is fascinerend. Je geeft een thema en bent benieuwd wat eruit komt. Er komt altijd iets; het creërend vermogen van de spelers, dat is mooi. De kracht van de eenvoud, heel klein.

Wat hoop je teweeg te brengen als trainer?

Ik hoop dat de deelnemers de les uitkomen met een soort van gevoel; “jeetje, wat heb ik allemaal meegemaakt”, met veel energie en lol. Het gaat om de positieve ervaring, dat het tof en leuk is, je mag bluffen. Ik zorg ervoor dat de deelnemers niet te veel tijd hebben om na te denken. Het hoofd is zo enorm irritant, dus hoe minder tijd daarvoor is, hoe beter; hoe meer je dan in je lijf komt. Ik wil dat de deelnemers vanuit het lijf proberen, veel proberen, tegen zichzelf aanlopen en ik wil het zware drama eruit halen door te kijken; “waar ben je goed in”?

Ik vind het interessant en mooi als mensen echt heel lelijk durven te zijn en dat het spel dan zonder dat ze het zelf in de gaten hebben, heel mooi wordt. Ik werk graag van binnen naar buiten. Het lichaam liegt niet vaak, het kan zo veel laten zien. Via het lichaam gaat het gezicht mee, ontstaat er expressie en vanuit daar komen mooie dingen tot stand.