Energizer: Groepen maken – okt 2023

Maak je klaar voor een leuke en energieke oefening met ‘Groepen maken’, onze oefening van de maand voor oktober 2023. Deze oefening is leukom deelnemers actief te krijgen en helpt hen om op een speelse manier meer vertrouwd met elkaar te raken.

Benodigdheden en voorbereiding

Nodig de groep uit om vrij door de ruimte te lopen. Je kunt eventueel van tevoren afspraken maken over wat je van de deelnemers verwacht om alles soepel te laten verlopen.

Het spelverloop

Tijdens het lopen roept de trainer een nummer. De deelnemers moeten dan snel groepjes vormen met het aantal mensen dat overeenkomt met het genoemde nummer. Begin met het noemen van lagere nummers, aangezien deze makkelijker en sneller te vormen zijn. Maak het daarna steeds uitdagender.

Variant

Als iemand geen groepje kan vinden, reageert de hele groep met een sympathiek “aaaaaaah”. Dit is een speels teken van medeleven. Als trainer is het belangrijk om daarna snel een nieuwe ronde te starten, zodat iedereen weer een kans krijgt om deel te nemen.

Waarom dit spel?

‘Groepen Maken’ is een geweldige manier om de groepsdynamiek te stimuleren en iedereen bij de activiteit te betrekken. Het bevordert samenwerking, snelle besluitvorming en geeft een boost aan de teamgeest. Deze oefening is ideaal voor teams, klassen of elke groep die op zoek is naar een leuke en interactieve manier om de energie hoog te houden en elkaar beter te leren kennen. Probeer het uit en ervaar hoe deze eenvoudige, maar effectieve oefening de sfeer en het enthousiasme in de groep verhoogt!