Meedoen

ImproBattle geeft theaterlessen die je helpen sterker in je schoenen te staan. Het is improvisatietheater voor jongeren van 13 t/m 23 jaar.

Je hoeft geen theaterervaring te hebben om met ImproBattle mee te kunnen doen. Meld je gewoon aan en ontdek dat het een ontzettend leuke en positieve vrijetijdsbesteding is.

Ieder jaar starten er verschillende weerbaarheidscursussen waarvoor je je kunt aanmelden. Het actuele aanbod vind je op deze pagina.

“Eerst was ik een beetje zenuwachtig en deed ik niet echt mee. Nu ben ik veel zekerder geworden, ik schaam me niet meer. Ik durf nu ook grappig te doen op straat, zonder dat ik me dan schaam. Bijvoorbeeld rappen op straat met bewegingen.”   

Deelnemer (jongen, 14 jaar)

Wat doe je?

Bij ImproBattle speel je korte geïmproviseerde scènes die vaak grappig en energiek zijn. Je krijgt je geen script, maar bedenkt het verhaal en de personages ter plekke. Daarbij is samenwerken, durven en goed naar elkaar luisteren erg belangrijk.

Iedere trainingsbijeenkomst start in principe met een aantal korte, vaak fysieke warming-up oefeningen. Daarna gaat de groep aan de slag met improvisatietheater, vaak rondom een thema, zoals culturele diversiteit of maatschappelijke status.

Je vergroot daardoor je sociale vaardigheden, leert wat je talenten zijn en ontmoet jongeren met andere sociale, culturele en educatieve achtergronden. Zo leren we van elkaar.

“De trainers zijn ook erg leuk, ze maken grapjes en zorgen voor een ontspannen, gezellige sfeer. Het hoeft allemaal niet zo serieus te zijn. Je kan jezelf zijn. Ook met de andere deelnemers is het gezellig, we lachen veel.”

Deelnemer (jongen, 15 jaar)

Waar en wanneer kan ik meedoen met ImproBattle?

Gouda

In samenwerking met het Centrum voor Jeugd en Gezin in Gouda organiseren we een weerbaarheidscursus Jongeren van 12 tot en met 16 jaar. De cursus start op donderdag 3 november in Poppodium So-What. De lessen duren van 16.00 tot 17.30. De trainer is Elsa.

https://www.cjggouda.nl/cursussen/proefles-theaterworkshops-weerbaarheid—voor-jongeren—gouda/-1/3423/58266

Bodegraven

In samenwerking met het Centrum voor Jeugd en Gezin in Bodegraven organiseren we een weerbaarheidscursus Jongeren van 12 tot en met 16 jaar. De cursus start op woensdag 2 november in Jongerencentrum De Zon. De lessen duren van 18.45 tot 20.15. De trainer is Endry.

https://www.cjgbodegraven-reeuwijk.nl/cursussen/start-theaterworkshops-weerbaarheid—voor-jongeren—bodegraven/-1/3423/64900

“Ik heb hier geleerd dat het goed is voor mij om sociaal te zijn met andere mensen. Je hebt contact met allemaal verschillende mensen, dat is goed voor je vooroordelen. Eerst mocht ik Nederlanders met kapsones niet, nu kan ik daar doorheen kijken.”  

Deelnemer (jongen, 15 jaar)