Meedoen

ImproBattle geeft theaterlessen die je helpen sterker in je schoenen te staan. Het is improvisatietheater voor jongeren van 13 t/m 23 jaar.

Je hoeft geen theaterervaring te hebben om met ImproBattle mee te kunnen doen. Meld je gewoon aan en ontdek dat het een ontzettend leuke en positieve vrijetijdsbesteding is.

Ieder jaar starten er verschillende weerbaarheidscursussen waarvoor je je kunt aanmelden. Het actuele aanbod vind je op deze pagina.

“Eerst was ik een beetje zenuwachtig en deed ik niet echt mee. Nu ben ik veel zekerder geworden, ik schaam me niet meer. Ik durf nu ook grappig te doen op straat, zonder dat ik me dan schaam. Bijvoorbeeld rappen op straat met bewegingen.”   

Deelnemer (jongen, 14 jaar)

Wat doe je?

Bij ImproBattle speel je korte geïmproviseerde scènes die vaak grappig en energiek zijn. Je krijgt je geen script, maar bedenkt het verhaal en de personages ter plekke. Daarbij is samenwerken, durven en goed naar elkaar luisteren erg belangrijk.

Iedere trainingsbijeenkomst start in principe met een aantal korte, vaak fysieke warming-up oefeningen. Daarna gaat de groep aan de slag met improvisatietheater, vaak rondom een thema, zoals culturele diversiteit of maatschappelijke status.

Je vergroot daardoor je sociale vaardigheden, leert wat je talenten zijn en ontmoet jongeren met andere sociale, culturele en educatieve achtergronden. Zo leren we van elkaar.

“De trainers zijn ook erg leuk, ze maken grapjes en zorgen voor een ontspannen, gezellige sfeer. Het hoeft allemaal niet zo serieus te zijn. Je kan jezelf zijn. Ook met de andere deelnemers is het gezellig, we lachen veel.”

Deelnemer (jongen, 15 jaar)

Waar en wanneer kan ik meedoen met ImproBattle?

De komende tijd kun je op inschrijving meedoen aan onze trainingen in:

Waddinxveen: vanaf 4 september 2023 in Verenigingsgebouw Wereldwijd op maandagen van 19.00 tot 20.30.

Leiden: vanaf 5 september 2023 in Theater en Productiehuis De Generator op dinsdagen van 19.00 tot 20.30.

Leiderdorp: vanaf 4 september 2023 in De Sterrentuin op dinsdagen van 16.30 tot 18.00.

Katwijk: vanaf 4 oktober 2023 in Huis van de Buurt Stappers op woensdagen van 19.15 tot 20.45.

Bodegraven: vanaf 4 oktober 2023 in Huis van Alles Bodegraven op woensdagen van 16.30 tot 18.00.

Gouda: vanaf 25 oktober 2023 in Nelson Mandela Centrum op woensdagen van 16.30 tot 18.00.

Aanmelden kan via de website van het Centrum voor Jeugd en Gezin.

“Ik heb hier geleerd dat het goed is voor mij om sociaal te zijn met andere mensen. Je hebt contact met allemaal verschillende mensen, dat is goed voor je vooroordelen. Eerst mocht ik Nederlanders met kapsones niet, nu kan ik daar doorheen kijken.”  

Deelnemer (jongen, 15 jaar)