Meedoen

ImproBattle geeft theaterlessen die je helpen sterker in je schoenen te staan. Het is theatersport en improvisatietheater voor jongeren van 13 t/m 23 jaar.

Je hoeft geen theaterervaring te hebben om met ImproBattle mee te kunnen doen. Meld je gewoon aan en ontdek dat het een ontzettend leuke en positieve vrijetijdsbesteding is.

Je kunt met ons meedoen in Amsterdam, Den Haag, Gouda, Waddinxveen en Noordwijk.

Neem voor je komt wél eerst even contact met ons op via het aanmeldformulier onderaan deze pagina?

“Eerst was ik een beetje zenuwachtig en deed ik niet echt mee. Nu ben ik veel zekerder geworden, ik schaam me niet meer. Ik durf nu ook grappig te doen op straat, zonder dat ik me dan schaam. Bijvoorbeeld rappen op straat met bewegingen.”   

Deelnemer (jongen, 14 jaar)

Wat doe je?

Bij ImproBattle speel je korte geïmproviseerde scènes die vaak grappig en energiek zijn. Je krijgt je geen script, maar bedenkt het verhaal en de personages ter plekke. Daarbij is samenwerken, durven en goed naar elkaar luisteren erg belangrijk.

Iedere trainingsbijeenkomst start in principe met een aantal korte, vaak fysieke warming-up oefeningen. Daarna gaat de groep aan de slag met improvisatietheater, vaak rondom een thema, zoals culturele diversiteit of maatschappelijke status.

Je vergroot daardoor je sociale vaardigheden, leert wat je talenten zijn en ontmoet jongeren met andere sociale, culturele en educatieve achtergronden. Zo leren we van elkaar.

Optredens en meer….

We proberen regelmatig met elkaar op te treden. Bijvoorbeeld in een buurtcentrum, theater, op een festival, bij een bedrijf of een symposium. Zo bieden we de kans om podiumervaring op te doen.

Soms doen we mee aan jongerenuitwisselingen in het binnen- en buitenland. De afgelopen jaren zijn we naar Italië, Polen, Ierland en Israël geweest en hebben zelf een Europese jongerenuitwisseling in Meppel georganiseerd via Erasmus Plus.

Wat kost meedoen?

We vragen deelnemers een vrijwillige donatie naar draagkracht. Dat kan eenmalig, per maand of per kwartaal. Kijk hier voor meer informatie over doneren aan ImproBattle: www.improbattle.nl/doneren.

“De trainers zijn ook erg leuk, ze maken grapjes en zorgen voor een ontspannen, gezellige sfeer. Het hoeft allemaal niet zo serieus te zijn. Je kan jezelf zijn. Ook met de andere deelnemers is het gezellig, we lachen veel.”

Deelnemer (jongen, 15 jaar)

Waar en wanneer kan ik meedoen met ImproBattle?

We hebben geen begin- en einddatum. Je hoeft dus niet te wachten op een instroommoment, maar kunt meteen meedoen.

Kom je liever niet alleen, dan mag je natuurlijk een vriend, vriendin, broer, zus of begeleider meenemen.

Amsterdam

In Amsterdam werken we samen met Dynamo en trainen we op maandag van 19.00u tot 20.30u in jongerencentrum Club Jaco (adres: Rhijnspoorplein 1a, Amsterdam). De trainers zijn Monique en Marijn.

Den Haag

In Den Haag trainen we op dinsdag van 19.00u tot 20.30u in jongerencentrum Club Jaco (adres: Zuidlarenstraat 57, Den Haag). De trainers zijn Bram en Gita.

Gouda

In Gouda werken we samen met het Centrum voor Jeugd en Gezin en trainen we op maandag van 16.00u tot 17.30u in het Nelson Mandela Centrum. De trainer is Gita.

Noordwijk

In Noordwijk werken we samen met het Centrum voor Jeugd en Gezin en trainen we op donderdag van 18.30u tot 20.00u in de bibliotheek (adres: Akkerwinde 1A, Noordwijk). De trainer is Elsa.

Waddinxveen

In Waddinxveen werken we samen met het Centrum voor Jeugd en Gezin en trainen we op maandag van 18.30u tot 20.00u in de Cultuurhuys de Kroon (adres: Gouweplein 1, Waddinxveen). De trainer is Endry.

“Ik heb hier geleerd dat het goed is voor mij om sociaal te zijn met andere mensen. Je hebt contact met allemaal verschillende mensen, dat is goed voor je vooroordelen. Eerst mocht ik Nederlanders met kapsones niet, nu kan ik daar doorheen kijken.”  

Deelnemer (jongen, 15 jaar) 

    Aanmelden

    Wil je meedoen met één van de trainingen van ImproBattle voor jongeren. Dan kun je je hier opgeven. De trainer van de groep zal dan snel contact met je opnemen.