TaalTheater (NT2) voor taaltrajecten

ImproBattle ontwikkelde taaltheaterworkshops voor volwassenen die Nederlands leren in een taaltraject. Veel NT2-docenten zoeken naar extra invulling voor hun lessen. ImproBattle verzorgt gastlessen die als modules in de taallessen kunnen worden ingezet. Het doel is om op een speelse manier te werken aan de spreekdurf, want een taal leer je vooral in de praktijk door hem te durven spreken. Voor de kenners onder ons, je zou het tevens kunnen zien als een afgeleide vorm van Total Physical Response.

Programma:

Dit is een losse workshop van 1 tot 2 uur. Na een korte kennismaking gaan de deelnemers aan de slag met enkele simpele improvisatiewerkvormen die het associatievermogen en het lef om Nederlands te spreken in creatieve situaties vergroot. Aan het eind van de workshop ontvangen deelnemers een bewijs van deelname voor hun portfolio waarop ook de competenties staan waaraan ze hebben gewerkt.

Doelgroep:

Deze TaalTheater workshops worden ingezet aan volwassenen die (vaak via de gemeente) in een taaltraject zitten. Denk daarbij aan inburgeringstrajecten, taalscholen, bibliotheken, organisatie die activiteiten aanbieden als het taaloffensief, ’taal in de buurt’, ’taal en werk’ en ’taal en opvoeding’.

Resultaten:

Taaltheater leidt tot het verbeteren van praktische taalvaardigheden, zoals luisteren en spreken. Het is tevens een geweldige manier om op een actieve manier de groepsdynamiek te verbeteren.

  • Ontwikkelen van een positieve mindset en zien van kansen.
  • Vergroten van durf en zelfverzekerdheid
  • Vergroten van empathie en begrip voor anderen.
  • Bewustwording en beheer van eigen emoties.
  • Ervaren van plezier en creativiteit in improvisatie.

Duur en praktische zaken:

1 workshop van 1 tot 2 uur, gemiddeld 1,5 uur, op locatie.