WerkFit & persoonlijke effectiviteit

Werken aan persoonlijke effectiviteit

Aanbod voor: werkzoekenden met een arbeidsbeperking, mensen die al langere tijd geen werk hebben, ex-gedetineerden, uitgetreden sekswerkers
Thema’s: solliciteren, geloof in eigen kunnen, kwaliteiten, samenwerken
Duur: minimaal 6 workshops van 1,5 uur

Organisaties kiezen hiervoor wanneer…

 • Ze via een groepstraining meerdere deelnemers willen laten werken aan hun persoonlijke effectiviteit en om ze WerkFit te maken;
 • Ze het geloof in eigen kunnen en de durf om te solliciteren van hun deelnemers willen vergroten;
 • Ze dit op een laagdrempelige, ontspannen en informele manier willen doen.

Verbeter je Persoonlijke effectiviteit

Improvisatietheater werkt versterkend. Ieder mens heeft een stevig fundament om verder op te bouwen. Mensen die op de een of andere manier een afstand hebben tot de arbeidsmarkt vanwege verleden, arbeidsbeperking of andere reden, verdienen de trots om te mogen zijn wie ze zijn.

ImproBattle helpt deze mensen in een training zich lekkerder in hun vel te voelen, zich te durven presenteren en niet overmatig kritisch naar zichzelf te kijken. Dit alles resulteert in een vergrote kans op de arbeidsmarkt.

Neem contact met ons op voor meer informatie

“Samen met ImproBattle werken we aan het vergroten van zelfvertrouwen en het aanleren van werknemersvaardigheden. Aan de hand van theaterimprovisatie oefenen en we met situaties in de praktijk en passen we reflectie toe.”

– Klantmanager Gemeente Zoetermeer

De kleine Wereld Ondernemers

Programma ImproBattle WerkFit

Via de oefeningen die in de groepstraining worden aangeboden leren deelnemers beter inzien én onder woorden te brengen wat hun talenten zijn. Ook krijgen deelnemers in deze trainingen inzicht in het eigen gedrag en wat het effect daarvan is op anderen.

Thema’s als jezelf presenteren, omgaan met spannende situaties, zeggen wat je wel en niet wilt én positief samenwerken komen aan de orde.

Alle thema’s die in de workshops voorbij komen worden benaderd vanuit de invalshoek van het improvisatietheater. De regels binnen het improvisatietheater komen namelijk overeen met wat gewenst en proactief sociaal gedrag is.

 1. ImproBattle is een aandachtstraining.
  Durf je planning en persoonlijke agenda los te laten. Let op wat een ander doet of zegt en reageer daar op. Zo ben je in het hier en nu en ben je minder bezig met angsten of andere dingen die je kunnen afleiden.
 2. ImproBattle is een samenwerkingstraining.
  Werk samen op een positieve manier. Dit doe je door ‘ja, én’ te zeggen op een actie van de ander. Je let op wat een ander doet en voegt daar je eigen idee aan toe.
 3. ImproBattle is een faalangsttraining.
  Durf fouten te maken. Door jezelf en anderen toe te staan dat het fout mag gaan, ben je minder bezig met de angst dat het fout gaat. Je haalt het waardeoordeel uit de fout. Daarvoor in de plaats kijk je op een positieve manier naar wat er mogelijk is om bij te sturen.
 4. ImproBattle is een ontspanningstraining.
  Een belangrijke voorwaarde voor een fijne improvisatie is dat we plezier maken. Door samen te lachen en plezier te maken, zorgen we voor een veilige en ongedwongen sfeer waarin we kunnen groeien.