Wat zou jij doen?

Het monologen project voor 4 en 5 mei roept emoties en discussie op.

Alborz, Brian en Jorgen hebben de oorlog niet zelf meegemaakt. Mahmoud, gevlucht uit Syrië, heeft de gruweldaden van oorlog helaas zelf ervaren.

De ouders van Alborz en toen nog 3-jarige broertje zijn gevlucht uit Iran. Dat roept vragen op bij Alborz, maar ook hij durft ze niet altijd te vragen, om diegene die je lief hebt niet nog eens die ervaring of pijn te laten ervaren.

Mijn opa heeft aan Birma spoorwegen gewerkt en mijn oma, en haar twee kinderen zaten in het Jappenkamp. Mijn moeder was een baby en kwam als 5-jarig meisje uit het kamp. Ze hebben het allemaal overleefd, maar niemand uit mijn familie wilde over die gruwelijke tijd praten.

Daarom is het goed om dat nu wel te doen. Mahmoud en Alborz hebben hun verhaal vertelt.

En zoals Jorgen tot slot zei:

“Ik heb vanavond gewoon gezeten en geluisterd en dat doe ik veel te weinig.”

Comments are closed.