Maartje is didactisch leider en ondersteunt en begeleidt de trainers. Ze organiseert intervisiemomenten en trainingsdagen. Loopt een trainer ergens tegen aan of wil die even sparren? Maartje staat altijd klaar met tips, denkt mee en helpt om iemand de goede kant op te sturen. Ze is altijd positief, vrolijk en houd van zoeken naar mogelijkheden. “Wanneer iemand denkt; ik kan het niet, dan denk ik: je kunt het wel!”.

Wat vindt Maartje leuk aan haar werk?

Ik hou van de puzzel; “Wat zou er nodig kunnen zijn”, “Wat past daar?” Met mijn vele jaren ervaring kan ik de trainers goed helpen, ik kan van een afstandje naar de situatie kijken. Het is geweldig als trainer na een gesprek zegt: “Ja, het werkt”. Of het is nog mooier als ze door het verhaal te delen met mij, zelf tot oplossingen of inzichten komen. Het is geweldig om dat te doen met trainers die hun werk met een enorme passie en drive doen, dat maakt mij blij. Ik gun iedereen een ImproBattle les!

Wat vindt Maartje zo mooi aan spel?

Ik zie spel als een oplossing voor veel dingen waar jongeren tegenwoordig mee te maken hebben; faalangst, overbelasting, een gigantische druk etc. Veel jongeren worden weggezet als: “ze kunnen niks” of “daar kun je niks mee”. Deze jongeren hebben we keihard nodig, ze moeten juist zien dat ze wel degelijk een rol spelen in maatschappij en meer zelfvertrouwen krijgen. Leren zien wat hun talenten zijn. Vertrouwen krijgen in waar ze goed in zijn en daarvoor durven te staan; “Dit ben ik en dit kan ik”.  Spel geeft ruimte in het hoofd ter ontspanning en je kunt er mee ontdekken dat fouten maken niet erg is, want wat is fout? Ik wil dat jongeren lef ontwikkelen en ervaren “zo eng is het niet”. Spel gaat over communicatie, elkaar écht zien en samen ervaren.