Projecten

Jaarlijks verzorgen wij meer dan 400 workshops improvisatietheater waar wij stuk voor stuk trots op zijn. Het proces staat daarbij centraal, niet per se het eindresultaat. Maar soms leiden workshops tot bijzondere initiatieven en projecten. Daar zijn wij extra trots op.


selfie

Selfie

Bij Selfie maakten de jonge deelnemers onder leiding van theatermaker Esmeralda Detmers in zes weken een reeks theatrale portretten. Zij stellen daarbij vragen als ‘hoe verhoud je je tot je omgeving en elkaar?’, ‘kan je je eigen beeldvorming maken?’, ‘is je ‘Selfie’ de werkelijkheid?’, ‘wie zit er achter deze selfie?’ en ‘wie ben je echt?’ Dit leidde uiteindelijk tot een theatrale wandeling.

Locatie: Amsterdam Noord & Amsterdam Oost
Jaar van uitvoering: 2020, 2019


Young

Jongeren interviewden bijzondere buurtbewoners, zoals de wijkagent, iemand met een Haags jeugdlintje én een docent op een ROC. De jongeren luisterden met hun eigen filter naar de verhalen en speelden deze later terug in geïmproviseerde scènes.

Locatie: Den Haag Escamp
Jaar van uitvoering: 2020


Koren Zingen voor ouderen

De jongeren van ImproBattle gingen op bezoek in verzorgingscentra waar ze bewoners ontmoetten. Aan de hand van vragen die ze stelden, kwamen levensverhalen los. Deze verhalen werden omgezet in een voorstelling voor de bewoners.

Locatie: Den Haag
Jaar van uitvoering: 2020, 2019, 2018


Meppeler Stories

In 2014 organiseerde ImproBattle een internationale jongerenuitwisseling waarbij 54 jongeren van 6 verschillende landen in Meppel samenkwamen. Ieder land bracht zijn eigen expertise in op het gebied van theater als sociaal instrument.

De jongeren leerden de stad Meppel, Nederlandse gebruiken en enkele bijzonder bewoners kennen. Zij speelden voorstellingen op de jaarmarkt, in een verzorgingstehuis en in het lokale theater.

Locatie: Meppel
Jaar van uitvoering: 2014


Benieuwd naar ons programma-aanbod?

Kijk dan ook eens op deze pagina.