Workshops TaalTheater

Leggen jouw cursisten, leerlingen of studenten de lat bij het spreken van Nederlands in de NT2-lessen zo hoog dat ze daardoor moeite hebben met spontaan durven praten? Boek dan een TaalTheater training voor jouw klas. TaalTheater helpt mensen met die Nederlands spreken hun spreekdurf en creativiteit te vergroten

Vorm: éénmalige themaworkshop, workshopcyclus van 10 bijeenkomsten, projectweek of zomerschool
Duur van een workshop: 1 tot 2 uur
Aantal deelnemers: 6 tot 15

“Was heel erg geslaagd! Ik had al eerder zo’n ImproBattle les gedaan en het was weer heel goed, de cursisten zijn altijd enthousiast en het werkt gewoon heel goed voor deze doelgroep om ze te laten praten over zichzelf en elkaar. Het was ook een goede vent die trainer, hij deed het heel leuk.”

Beschrijving

Bij TaalTheater wordt via improvisatietheater aandacht gegeven aan de durf om Nederlands te spreken. Praten over jezelf, een praatje met de buren maken, je emoties uiteten… het wordt daardoor allemaal veel makkelijker als je een beetje durft en kunt acteren. Theater is een mooi instrument om het zelfvertrouwen te

In de TaalTheaterworkshops is aandacht voor het leren van nieuwe woorden en begrippen, het spreken van het Nederlands in verschillende situaties en de creativiteit. Er wordt ook veel aandacht besteed aan het verbeteren van het geloof in eigen kunnen, de presentatievaardigheden en algemene sociale vaardigheden, als samenwerken en voor jezelf en anderen opkomen.

Spelenderwijs wordt gewerkt aan het lef en het zelfvertrouwen om de taal toe te passen. Deelnemers leren dat je een taal niet leert door hem meteen foutloos te spreken, maar door juist fouten te maken. Bovendien werkt ImproBattle aan het welbevinden en de persoonsvorming van de leerlingen.

Extra informatie

Andere suggesties…