Ice Breaker – kennismakingsworkshop

Wil jij een groep op een ontspannen en leuke manier kennismaken met elkaar? Dan is deze workshop helemaal wat voor jou. Deze theaterworkshop kan bijvoorbeeld goed worden ingezet aan het begin van een schooljaar als de klassen opnieuw zijn ingedeeld en leerlingen elkaar nog niet kennen. Bijkomend voordeel: jij leert jouw klas ook kennen!

Duur: 45 minuten tot 2 uur
Aantal deelnemers: 6 tot 30 leerlingen

Categorieën: , Tag:

Beschrijving

Ben je op zoek naar een kennismakingsworkshop voor het nieuwe schooljaar? Samen improviseren is een waanzinnig leuke activiteit waarbij je elkaar leert kennen. Deze theaterworkshop kan dus worden ingezet bij de start van een nieuw schooljaar, maar bijvoorbeeld ook voor een nieuw samengestelde leerlingenraad of een startend project in het jongeren werk. Het is een echte ijsbreker: samen lachen en in een positieve flow starten.

Want in deze improvisatieworkshop zorgt ImproBattle voor een positieve start van het groepsvormingsproces. Deelnemers maken op een ontspannen en creatieve manier kennis met elkaar, maar leren ook de basisprincipes van improviseren.

Doelgroep: jongeren die elkaar nog niet (zo goed) kennen, bijvoorbeeld aan het begin van een nieuw schooljaar. De workshops zijn geschikt voor jongerenwerk, voortgezet onderwijs, praktijkonderwijs, MBO en HBO.

Doelen: jongeren leren elkaar beter kennen in deze plezierige workshop. Ze maken afspraken over hoe ze met elkaar willen omgaan, leren hoe positief samenwerken werkt en hebben het over ruimte innemen en ruimte geven. Een belangrijk voordeel voor begeleiders is dat ze participerend kunnen observeren, dat wil zeggen dat ze het gedrag van de deelnemers kunnen analyseren terwijl ze zelf meedoen.

Programma & aanpak: De workshop is gevuld met creatieve improvisatieoefeningen en spellen, waarbij deelnemers in verschillende duo’s en groepjes opdrachten uitvoeren. Het is een interactieve en energieke sessie die de groep dichter bij elkaar brengt.

Effect: De workshop bevordert een positieve en ondersteunende groepsdynamiek, waarbij deelnemers zich comfortabel voelen om zichzelf te zijn en samen te werken.

Praktische Zaken: De workshop kan worden aangepast aan de specifieke behoeften van uw groep, zoals leeftijd, taalniveau en hun spanningsboog.

Dus ben je nu geïnteresseerd in deze workshop en wens je een positieve start met jouw nieuwe groep? Neem contact op  om meer te weten te komen of om deze theaterworkshop te boeken!

Extra informatie

Andere suggesties…