Presentatie ‘De waarde van ImproBattle’

Donderdag 17 april worden de resultaten van het onderzoek ‘de waarde van Improbattle’ feestelijk gepresenteerd en er vindt een levensechte Improbattledoor jongeren plaats.  Bewoners en andere nieuwsgierigen uit stadsdeel Oost zijn welkom.

Improbattle is een vorm van theater waarbij de spelers het verhaal en de rollen ter plekke zelf verzinnen of suggesties daarvoor aangereikt krijgen van een publiek. Dynamo werkt samen met Stichting Improbattle aan deze methodiek van improvisatietheater. Belangrijke spelregels zijn rekening houden met elkaar, respectvol met elkaar omgaan en aandacht hebben voor de ander. Regelmatig zijn er workshops en live voorstellingen in theaters en buurtcentra.Improbattle is  in feite een vorm van groepstherapie zonder dat het er als jeugdzorg uitziet.

Dynamo en Stichting Improbattle hebben onderzoeksbureau Noorda en Co gevraagd een onderzoek uit te voeren naar de effecten van Improbattle  op tieners en jongeren.  Dit onderzoek Improbattle werd financieel mogelijk gemaakt door Stichting Steunfonds bja-cow.

De resultaten van dit onderzoek worden op donderdag 17 april gepresenteerd. Jongeren geven een voorstelling en laten daarmee zien hoe Improbattle in de praktijk werkt. Nieuwsgierigen zijn welkom op donderdag 17 april 14.30-17.00 uur in Jav’Art, Javartplantsoen 6.