PERSBERICHT – ImproBattle zoekt verhalen uit Amsterdam Noord voor theaterproject “Mijn Wijk”

PERSBERICHT – 26 juni 2020

ImproBattle zoekt verhalen uit Amsterdam Noord voor theaterproject “Mijn Wijk”

Theatergroep ImproBattle gaat met 15 jongeren uit Amsterdam Noord een bijzondere theatervoorstelling maken. De jongeren ontmoeten inspirerende of juist gewone mensen uit Amsterdam Noord die iets vertellen over hun leven. Daarna zetten de jongeren de verhalen die ze horen om in geïmproviseerde theatervoorstellingen.

Filteren wat de jongeren belangrijk vinden

De methode die gebruikt wordt heet ‘filteren’. Dit houdt in dat de jongeren in kleine groepjes interviews afnemen van mensen op plekken waar deze mensen zich thuis voelen, bijvoorbeeld thuis of op hun werk. Hierna delen de jongeren de informatie uit de ontmoetingen met elkaar en halen eruit wat voor hen belangrijk is. “Het kan best zo zijn dat er slechts een paar kenmerkende dingen overblijven, maar blijkbaar zijn dat de dingen die voor de jongeren het belangrijkst zijn”, aldus de trainer Marijn Vissers van ImproBattle.

Interviews om over iemands leefwereld te leren

“Voor het project zijn we op zoek naar mensen die geïnterviewd willen worden”, vertelt Marijn enthousiast. “Natuurlijk is alles op vrijwillige basis. We zoeken mensen van verschillende sociale achtergronden en willen op deze manier de diversiteit van Noord laten zien”, vervolgt hij.

Het doel van dit project is mensen met elkaar te verbinden en over elkaars leefwereld te leren. Marijn Vissers: “We doen dat op twee manieren. Enerzijds werken de gedurende de zomerperiode intensief met elkaar samen aan dit project. Anderzijds leren de jongeren door de interviews mensen kennen met wie ze anders nooit in contact zouden komen. Op deze manier dragen we bij aan een tolerantere maatschappij.”

Midzomer Mokum

Het project vindt plaats in het kader van Midzomer Mokum. Nu veel mensen vanwege het coronavirus niet op vakantie gaan, worden kleinschalige activiteiten in de buurt georganiseerd. ImproBattle biedt naast het theaterproject “Mijn Wijk” nog meer aan, zoals maakproject “Selfie”, een zomercursus Improv Comedy en een TaalTheater Zomerschool voor nieuwe Nederlanders. Jongeren kunnen zich nog steeds aanmelden via www.improbattle.nl/amsterdam

Wilt u ook worden geïnterviewd, of heeft u suggesties voor bijzondere Amsterdammers uit Noord? Neem dan contact op met Marijn Vissers. Tel. 06 23449183 Mail: marijn@ImproBattle.nl.

 

/////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

 

NOOT VOOR DE REDACTIE, NIET VOOR PUBLICATIE:

Stichting ImproBattle heeft als doel improvisatietheater sociaal in te zetten. Improvisatietheater is in Nederland over het algemeen blank, hoogopgeleid en vooral voor een iets oudere doelgroep. ImproBattle gaat daar juist tegenin door jonge mensen van verschillende culturele achtergronden, sociale milieus en educatieniveaus met elkaar te laten improviseren.

Het gaat bij ImproBattle niet alleen om de creatieve uitkomst, maar vooral om het sociale proces daaromheen. ImproBattle probeert mensen aan elkaar te binden, ogen te openen en horizonten te verbreden. Dit doen ze door verschillende trainingen en workshops aan te bieden aan jongerenwerkprojecten, scholen en buurtprojecten.

www.ImproBattle.nl

U kunt ook contact opnemen met de projectcoördinator

Marijn Vissers
marijn@ImproBattle.nl
06 23449183

Comments are closed.