Oproep: taalzomerschool bij jou op school?

Oproep: taalzomerschool bij jou op school?

ImproBattle maakt zich in deze coronacrisis hard voor de organisatie van taalzomerscholen die gericht zijn op het spreken van Nederlands en het opkrikken van de leermotivatie van jonge nieuwkomers. Docenten maken zich zorgen over de kwetsbare situatie van deze toch al kwetsbare leerlingen in deze woelige tijd. ImproBattle gaat daarvoor samenwerken met scholen waar nieuwkomers onderwijs krijgen. Met de actieve zomerschoolactiviteiten worden studenten een gestimuleerd om weer goed aan het nieuwe schooljaar te beginnen.

Normaal gesproken gaat het taalniveau van studenten die nog Nederlands zijn aan het leren gedurende de zomerperiode achteruit. Dat komt vooral doordat ze zes tot acht weken lang geen school hebben en in hun eigen vrienden- en familiekring hun moedertaal spreken.

Dit jaar krijgen deze leerlingen een extra klap te verduren vanwege het coronavirus.

Sommige nieuwkomers misten meer nog dan andere scholieren ten tijde van de schoolsluiting hun ritme en regelmaat en verloren hun sociale contacten. Sommige studenten staan er al op jonge leeftijd alleen voor. Zij bleven lang in bed liggen, raakten sociaal geïsoleerd en verloren hun motivatie.

Meedoen aan het afstandsonderwijs is moeilijk. Leerlingen zijn niet digitaalvaardig genoeg of hebben niet de juiste apparaten. heeft een achteruitgang in hun persoonlijk welbevinden en in hun motivatie veroorzaakt.

Bent u enthousiast en wilt u meer informatie? Neem dan contact op met Bram Martens via bram@improbattle.nl.