ImproBattle Waddinxveen

ImproBattle geeft in samenwerking met het Centrum voor Jeugd en Gezin theaterlessen die je helpen sterker in je schoenen te staan. Het is theatersport en improvisatietheater voor jongeren van 12 t/m 16 jaar (ben je ouder, dan kun je onder bepaalde voorwaarden ook meedoen).

Je hoeft geen theaterervaring te hebben om met ImproBattle mee te kunnen doen. Meld je gewoon aan en ontdek dat het een ontzettend leuke en positieve vrijetijdsbesteding is.

Neem voor je komt wél eerst even contact met ons op via het aanmeldformulier onderaan deze pagina!

In Waddinxveen trainen we in Cultuurhuys de Kroon (adres: Gouweplein 1).

“Eerst was ik een beetje zenuwachtig en deed ik niet echt mee. Nu ben ik veel zekerder geworden, ik schaam me niet meer. Ik durf nu ook grappig te doen op straat, zonder dat ik me dan schaam. Bijvoorbeeld rappen op straat met bewegingen.”  

Deelnemer (jongen, 14 jaar) 

Wat doe je?

Bij ImproBattle speel je korte geïmproviseerde scènes die vaak grappig en energiek zijn. Je krijgt je geen script, maar bedenkt het verhaal en de personages ter plekke. Daarbij is samenwerken, durven en goed naar elkaar luisteren erg belangrijk.

Iedere trainingsbijeenkomst start in principe met een aantal korte, vaak fysieke warming-up oefeningen. Daarna gaat de groep aan de slag met improvisatietheater, vaak rondom een thema, zoals culturele diversiteit of maatschappelijke status.

Je vergroot daardoor je sociale vaardigheden, leert wat je talenten zijn en ontmoet jongeren met andere sociale, culturele en educatieve achtergronden. Zo leren we van elkaar.

Wat kost meedoen?

Meedoen is gratis. Je moet je wel eerst aanmelden.

“De trainers zijn ook erg leuk, ze maken grapjes en zorgen voor een ontspannen, gezellige sfeer. Het hoeft allemaal niet zo serieus te zijn. Je kan jezelf zijn. Ook met de andere deelnemers is het gezellig, we lachen veel.”

Deelnemer (jongen, 15 jaar)

“Ik heb hier geleerd dat het goed is voor mij om sociaal te zijn met andere mensen. Je hebt contact met allemaal verschillende mensen, dat is goed voor je vooroordelen. Eerst mocht ik Nederlanders met kapsones niet, nu kan ik daar doorheen kijken.”  

Deelnemer (jongen, 15 jaar) 

Wanneer kan ik meedoen?

Hieronder vind je het actuele rooster.

[events_list limit=”10″ location=”67″]

Aanmelden

Je kunt je aanmelden via de website van het CJG Waddinxveen: www.cjgwaddinxveen.nl.