ImproBattle Den Haag

ImproBattle Den Haag

Wil jij meer zelfvertrouwen en nieuwe vrienden maken? Of lijkt het jou leuk om je energie kwijt te kunnen op een positieve manier? Dan is ImproBattle iets voor jou!

Bij ImproBattle volg je theaterlessen die je helpen sterker in je schoenen te staan. Het is theatersport en improvisatietheater voor jongeren van 13 t/m 20 jaar.

Je hoeft geen theaterervaring te hebben om met ImproBattle mee te kunnen doen. Meld je gewoon aan en ontdek dat het een ontzettend leuke en positieve vrijetijdsbesteding is.

Neem voor je komt wél eerst even contact met ons op via het aanmeldformulier onderaan deze pagina!

In Den Haag trainen wij bij Theater Dakota, Zuidlarenstraat 57.

“Eerst was ik een beetje zenuwachtig en deed ik niet echt mee. Nu ben ik veel zekerder geworden, ik schaam me niet meer. Ik durf nu ook grappig te doen op straat, zonder dat ik me dan schaam. Bijvoorbeeld rappen op straat met bewegingen.”  

– Deelnemer (jongen, 14 jaar) 

Wat doe je?

Bij ImproBattle speel je korte geïmproviseerde scènes die vaak grappig en energiek zijn. Je krijgt je geen script, maar bedenkt het verhaal en de personages ter plekke. Daarbij is samenwerken, durven en goed naar elkaar luisteren erg belangrijk.

Iedere trainingsbijeenkomst start in principe met een aantal korte, vaak fysieke warming-up oefeningen. Daarna gaat de groep aan de slag met improvisatietheater, vaak rondom een thema, zoals culturele diversiteit of maatschappelijke status.

Je vergroot daardoor je sociale vaardigheden, leert wat je talenten zijn en ontmoet jongeren met andere sociale, culturele en educatieve achtergronden. Zo leren we van elkaar.

Optredens en meer….

We proberen regelmatig met elkaar op te treden. Bijvoorbeeld in een buurtcentrum, theater, op een festival, bij een bedrijf of een symposium. Zo bieden we de kans om podiumervaring op te doen.

Soms doen we mee aan jongerenuitwisselingen in het binnen- en buitenland. De afgelopen jaren zijn we naar Italië, Polen, Ierland en Israël geweest en hebben zelf een Europese jongerenuitwisseling in Meppel georganiseerd via Erasmus Plus.

Wat kost meedoen?

We vragen deelnemers een vrijwillige donatie. Dat kan eenmalig, per maand of per kwartaal. Kijk hier voor meer informatie over doneren aan ImproBattle: www.improbattle.nl/doneren.

Huisregels ImproBattle Den Haag

“De trainers zijn ook erg leuk, ze maken grapjes en zorgen voor een ontspannen, gezellige sfeer. Het hoeft allemaal niet zo serieus te zijn. Je kan jezelf zijn. Ook met de andere deelnemers is het gezellig, we lachen veel.”

– Deelnemer (jongen, 15 jaar)

 • ImproBattle Den Haag oktober 2017
 • IMG-20190502-WA0001.jpg
 • IMG-20171128-WA0022.jpg

“Ik heb hier geleerd dat het goed is voor mij om sociaal te zijn met andere mensen. Je hebt contact met allemaal verschillende mensen, dat is goed voor je vooroordelen. Eerst mocht ik Nederlanders met kapsones niet, nu kan ik daar doorheen kijken.”  

– Deelnemer (jongen, 15 jaar) 

Wanneer kan ik meedoen?

We hebben geen begin- en einddatum. Je hoeft dus niet te wachten op een instroommoment, maar kunt meteen meedoen.

Kom je liever niet alleen, dan mag je natuurlijk een vriend, vriendin, broer, zus of begeleider meenemen.

Agenda

 • ImproBattle Den Haag - 11 mei - 19:00 tot 20:30 - Theater Dakota
 • ImproBattle Den Haag - 18 mei - 19:00 tot 20:30 - Theater Dakota
 • ImproBattle Den Haag - 25 mei - 19:00 tot 20:30 - Theater Dakota
 • ImproBattle Den Haag - 1 juni - 19:00 tot 20:30 - Theater Dakota
 • ImproBattle Den Haag - 8 juni - 19:00 tot 20:30 - Theater Dakota
  • Aanmelden

   Wil je een keer een proefles doen? Leuk! Meld je dan aan.