ImproBattle Den Haag

“Eerst was ik een beetje zenuwachtig en deed ik niet echt mee. Nu ben ik veel zekerder geworden, ik schaam me niet meer. Ik durf nu ook grappig te doen op straat, zonder dat ik me dan schaam. Bijvoorbeeld rappen op straat met bewegingen.”  

Deelnemer (jongen, 14 jaar)

Wil jij theater maken met leeftijdgenoten? Nieuwe vrienden maken en aan je zelfvertrouwen werken? Of wil je gewoon jouw creatieve energie kwijt? Dan is ImproBattle iets voor jou!

Bij ImproBattle volg je theaterlessen die je helpen sterker in je schoenen te staan. Het is theatersport en improvisatietheater voor jongeren van 13 t/m 20 jaar (soms mag iets ouder ook).

Je hoeft geen theaterervaring te hebben om met ImproBattle mee te kunnen doen. Meld je gewoon aan en ontdek dat het een ontzettend leuke hobby is.

Neem voor je komt wél eerst even contact met ons op via het aanmeldformulier onderaan deze pagina? Dan weten we dat je komt.

In Den Haag trainen wij bij Theater Dakota, Zuidlarenstraat 57.

Hoi, ik ben Bram, de trainer van de ImproBattle groep in Den Haag. Ik ben zelf ooit als deelnemer begonnen en ben nu al 7 jaar trainer. Ik vind het leuk om nieuwe mensen te ontmoeten.

Bram Martens (trainer)

Wat doe je?

Bij ImproBattle speel je korte geïmproviseerde scènes die grappig en energiek zijn. Je krijgt geen script, maar bedenkt het verhaal ter plekke. Daarbij is samenwerken, durven en goed naar elkaar luisteren erg belangrijk.

Iedere trainingsbijeenkomst start met een aantal korte warming-up oefeningen. Daar trainen we de improvisatieskills. Daarna gaat de groep aan de slag met improvisatietheater, vaak rondom een thema, zoals emotie, samenwerken of status.

Je vergroot daardoor je sociale vaardigheden, leert wat je talenten zijn en ontmoet jongeren.

Optredens en meer….

We proberen regelmatig met elkaar op te treden. Bijvoorbeeld in een buurthuis, theater, op een festival, bij een bedrijf of een symposium. Zo bieden we je de kans om podiumervaring op te doen.

Daarnaast proberen we zo nu en dan deel te nemen aan een bijzonder project: een jongerenuitwisseling naar buitenland, een bijzondere voorstelling of een leuk uitstapje.

Wat kost meedoen?

ImproBattle is in principe gratis, zodat iedereen kan meedoen. De trainer, het huren van een ruimte en af en toe wat extra’s kosten natuurlijk wel geld. Daarom mag je zelf bepalen wat ImproBattle kost. We vragen een vrijwillige donatie. Dat kan eenmalig, per maand of per kwartaal. Kijk hier voor meer informatie over doneren aan ImproBattle: www.improbattle.nl/doneren.

“De trainers zijn ook erg leuk, ze maken grapjes en zorgen voor een ontspannen, gezellige sfeer. Het hoeft allemaal niet zo serieus te zijn. Je kan jezelf zijn. Ook met de andere deelnemers is het gezellig, we lachen veel.”

Deelnemer (jongen, 15 jaar)

Wanneer kan ik meedoen?

We hebben geen begin- en einddatum. Je hoeft dus niet te wachten op een instroommoment, maar kunt meteen meedoen.

Kom je liever niet alleen, dan mag je natuurlijk een vriend, vriendin, broer, zus of begeleider meenemen.

“Ik heb hier geleerd dat het goed is voor mij om sociaal te zijn met andere mensen. Je hebt contact met allemaal verschillende mensen, dat is goed voor je vooroordelen. Eerst mocht ik Nederlanders met kapsones niet, nu kan ik daar doorheen kijken.”  

Deelnemer (jongen, 15 jaar)

[events_list limit=”5″ location=”23″]

    Aanmelden

    Wil je een keer een proefles doen? Leuk! Meld je dan aan.