Jongeren van ImproBattle werken aan 4-en-5-mei-productie

4 en 5 mei 2018 – programma Museum Perron Oost i.s.m. ImproBattle.

Museum Perron Oost sluit dit jaar aan bij het landelijke thema verzet en stellen ons de vraag: Wat zou jij doen?

Als je in een oorlog terecht komt kan je verschillende keuzes maken. Kies je voor verzet? Werk je mee met de vijand? Blijf je daar waar het oorlog is of vlucht je naar een veiliger plek? Het zijn keuzes die achteraf vaak gedefinieerd worden als goed, fout, dapper of laf. Veelal door mensen die nooit in die situatie zaten. Is de vraag wat zou jij doen? wel te beantwoorden en kan je oordelen over de keuze van een ander? Die vragen staan centraal rondom de Vredesmaaltijd van Museum Perron Oost.

Jorgen, Alborz, Mahmoud en Brian gaan de uitdaging aan om een monoloog te maken n.a.v. deze vragen en de audio-opname van de heer W. Sels (zie onderaan)

Zij gaan deze monoloog voordragen o.a. tijdens de Vredesmaaltijd.

Ieder week een kort bericht over hun werkproces.

Deze week hebben Jorgen en Alborz diverse associatie spelletjes gedaan.

Luisterend naar de audio van de heer Sels en met hun eigen woordkeuzes, hebben zij een korte tekst gemaakt.

Wim Sels, als spoorwegman gestationeerd op de Rietlanden, constateerde in 1943 dat joodse eigendommen door de beruchte firma Puls naar loodsen op de Javakade werden getransporteerd. Hij vond op de rails weggegooide boeken en fotoalbums van joodse families.“Dat was ook het moment dat we de activiteiten zagen die aan de Borneokade werden ontwikkeld. Elke week was er een dag waarop joodse mensen rond de trein liepen en er in plaats namen. Wij begonnen te begrijpen dat hier Amsterdammers een reis gingen beginnen.”

Comments are closed.