ImproBattle zoekt jong Haags talent

Vanaf januari verandert de improvisatietheater wereld in Den Haag. Waar normaal gesproken vooral dertigers en veertigers het plezier in theatersport en improvisatietheater ervaren, start ImproBattle met improvisatie voor jongeren.

“Improvisatietheater wordt in Nederland over het algemeen gespeeld door blanke, hoogopgeleide dertigers en veertigers”, aldus Marijn Vissers, oprichter van ImproBattle. “Toen ik ImproBattle tien jaar geleden startte wilde ik daar verandering in brengen. Nu staat ImproBattle bekend om de mix van verschillende culturen, mensen met en zonder een bagage en met en zonder een beperking. Samen met andere leeftijdsgenoten maken zij theater”.

Jongeren in de leeftijd van 13 t/m 23 jaar kunnen zich gratis aansluiten ImproBattle en leren improviseren. Bij improvisatietheater krijg je geen tekst, maar bedenk je ter plekke het verhaal en de personage aan de hand van ideeën uit het publiek. Elke scène die je speelt is daarom anders en het is dus nooit saai. De trainingen zijn bij twee Haagse cultuurankers: Theater Dakota in Escamp en het Diamant Theater in Haagse Hout.

ImproBattle heeft al groepen in Amsterdam, Rotterdam en Zoetermeer, en daar komen dus nu groepen in Den Haag bij. Jongeren worden in hun kracht gezet door hun talenten te ontdekken en verder te ontwikkelen. Via korte, grappige theaterscènes leren ze samenwerken, trots zijn op de eigen ideeën en bijvoorbeeld het gebruik lichaamstaal. Dit kan weer heel handig zijn wanneer iemand wilt solliciteren.

“Er komen twee groepen”, vertelt Bram Martens, projectleider in Den Haag. “De groep in Dakota Theater repeteert iedere dinsdagavond van 19.00 tot 21.00. Ook komt er een groep in het Diamant Theater. Die groep repeteert op woensdagen van 16.30 tot 18.00. Meedoen is overigens gratis.”

Kijk op www.improbattle.nl/meedoen voor meer informatie.

Comments are closed.