ImproBattle speelde een bijzondere voorstelling

Vanmiddag speelden jongeren van ImproBattle in Den Haag een bijzondere voorstelling voor een bijzonder publiek. De jongeren traden op in een recreatieruimte voor ouderen met een verstandelijke beperking die zelfstandig wonen.

“Het is best pittig om voor een zaal ouderen te staan die je niet kent. Wij zorgen bij ImproBattle er daarom voor dat we de voorstelling beginnen met een praatje met het publiek, om het ijs te breken”, vertelt de trainer van de groep Bram Martens.

De jongeren speelden scènes met ideeën uit het publiek. Zo werd er gespeeld over Suriname, buiten spelen en onder andere aantal soapscenes tussen moeder en dochter. De middag sloot af met een waanzinnig geslaagde scène tussen een stagiair en een bakker.

Jongeren volgen bij ImproBattle gratis workshops improvisatietheater om sterker in hun schoenen te staan. Het is gratis, maar niet vrijblijvend. “We worden gesteund door verschillende fondsen. Zo blijf te drempel om mee te doen voor de jongeren laag. Om wat terug te doen voor onze omgeving, geven we voorstellingen aan mensen voor wie deelname aan cultuur niet vanzelfsprekend is”, aldus Bram.

ImproBattle Den Haag heeft nog plek voor nieuwe spelers van 13 t/m 26 jaar.

Meer informatie over dit project? Check https://www.improbattle.nl/denhaag

Comments are closed.