ImproBattle Rotterdam zoekt nieuw theater talent

ImproBattle Rotterdam heeft nog enkele plekken voor jongeren van 13 tot 23 jaar die willen leren improviseren in jongerencentrum Youngsters in Rotterdam. Doel van de trainingen is te leren wat improvisatietheater is en wat het leuk maakt en je klaar te stomen voor verschillende ImproBattle Shows in het land. Het idee is om aan het einde van het seizoen tussen de ImproBattle groepen in Rotterdam, Zoetermeer en Amsterdam een ImproBattle Cup te organiseren.

Bij ImproBattle leren jongeren hoe ze improvisatietheater maken. Zonder idee gaan de spelers het podium op en maken een korte scène met een woord of zin uit het publiek. Vaak zijn de scènes snel en grappig, maar soms ook ontroerend. “Bij impro is het belangrijk dat je zonder idee het podium op gaat. Daarbij moet je goed kunnen samenwerken, snel op ideeën kunnen komen en ook veel lef tonen. Dat kun je allemaal leren. En als je het eenmaal kunt, geeft het echt een enorme kick”, aldus Bram Martens, de trainer van de Rotterdamse ImproBattle groep.

“We zijn op zoek naar een alle typen jongeren”, vertelt Marijn Vissers, inhoudelijk leider van ImproBattle. “Hoog opgeleid, laag opgeleid, met een zwaar verleden, jongeren die hoegenaamd niets hebben meegemaakt, Nederlands, Marokaans… het maakt allemaal niet uit. Improvisatietheater is namelijk in Nederland blank en hoog opgeleid. Wij willen met ImproBattle laten zien dat jongeren van alle achtergronden samen kunnen improviseren en dat juist dat ImproBattle zo bijzonder maakt. Je kunt van alles van elkaar leren”.

ImproBattle Rotterdam is een initiatief dat gesteund wordt door Skanfonds en is opgezet in samenwerking met Buurtwerk Rotterdam.

 

[button text=”Aanmelden & meer info” link=”#/rotterdam” style=”default” size=”normal” target=”_self” display=”inline” icon=”no”]

Comments are closed.