Geschiedenis van ImproBattle

ImproBattle start in 2004 in Amsterdam. Inmiddels zijn er op meerdere plaatsen in Nederland jongerengroepen van ImproBattle actief. Ook verzorgd ImproBattle voor bedrijven en andere organisaties workshops en voorstellingen door heel het land. Een groot aantal fondsen steunt ImproBattle en we werken samen met veel partners.  

Bekijk hier voor wie we werken?

HOE HET BEGON 

In 2004 start improvisatietrainer Marijn Vissers met ImproBattle in Amsterdam. Marijn merkt dat improvisatietheater vooral wordt gespeeld door hoogopgeleide, blanke mensen van middelbare leeftijd. En daar wil hij verandering in brengen.

Hij start een improvisatiegroep met jongeren van verschillende sociale, culturele en educatieve achtergronden. Deze jongeren waaieren later uit over de bestaande groepen en hebben het improvisatietoneel in Nederland veranderd. 

Marijn Vissers

NIEUWE DOELGROEP

De laatste tijd is er een nieuwe doelgroep bij gekomen: volwassenen.

Steeds vaker maakt ImproBattle programma’s voor volwassenen in bijvoorbeeld participatietrajecten. Zo is ImproBattle in 2015 opgenomen in enkele gemeentelijke trajecten om mensen te activeren en richting een baan te helpen.

Neem contact met ons op voor meer informatie over ImproBattle voor volwassenen.

EIGEN PROFIEL

ImproBattle is uitgegroeid tot een succesvolle jeugdinterventie om te werken met kwetsbare jongeren. In het Nederlandse (improvisatie-) theaterlandschap hebben we nu een geheel eigen profiel: snelle impro met veel energie en harde humor.

aboutus.05.jpg

KORCZAKPRIJS

In 2014 ontvingen we de Korczakprijs. De Janusz Korczakstichting kent eenmaal per twee jaar de Korczakprijs toe aan een organisatie die op bijzondere wijze actief vorm geeft aan een pedagogische praktijk waarin kinderen, geheel in de geest van het gedachtegoed van Korczak, tot hun recht komen. 

Meer over de Korzcakprijs.