Foto’s voorstelling over ontmoeting tussen jongeren en dementerende ouderen

Op 3 mei speelden we een bijzondere voorstelling op een bijzondere locatie in het kader van het project Koren Zingen Voor Ouderen van Fonds1818. In het ontmoetingscentrum van WZH Waterhof in Den Haag ontmoetten de jonge spelers van ImproBattle een groep licht dementerende ouderen met verschillende culturele achtergronden. Door een speeddate met de ouderen waarbij gesproken werd over hun herinneringen van vroeger, werden de spelers geïnspireerd voor een geïmproviseerde voorstelling in de middag.

Na een uitgebreide lunch en een welverdiende pauze, was er de voorstelling. De indrukwekkende verhalen van de ouderen kwamen terug in het spel van de jongeren. "Ja, zo ging dat" of "Nee hoor, dat heb je verkeerd begrepen", mompelden de toeschouwers. Hier en daar ontstond een gesprek over de verschillen tussen vroeger en nu.

Na afloop werden de nodige handen geschud en knuffels gegeven. Met een voldaan gevoel gingen we naar huis.

ImproBattle verbindt graag verschillende groepen binnen de samenleving met elkaar om verhalen en ervaringen te delen. Op die manier verkleinen we de kloof tussen groepen en werken we aan een inclusieve samenleving. Enthousiast? Steun ons met een donatie, zodat we dit werk kunnen blijven doen.

Deze diashow vereist JavaScript.

Comments are closed.