ImproBattle Thorbecke College

ImproBattle Thorbecke College

Datum: woensdag 30 mei 2018
Tijd: 14:00 tot 15:30
Locatie: Thorbecke Voortgezet Onderwijs - Prins Alexanderlaan
Adres: Prins Alexanderlaan 151, Rotterdam
Soort: Besloten workshop op school


De leerlingen van Thorbecke krijgen de kans om zichzelf te ontwikkelen via improvisatietheater op school.

Bij ImproBattle krijgen ze lessen die ze helpen sterker in hun schoenen te staan. Het is theatersport en improvisatietheater waarvoor ze geen theaterervaring hoeven te hebben om mee te kunnen doen.

WAT DOE JE BIJ IMPROBATTLE?

Bij ImproBattle speel je korte geïmproviseerde scènes die vaak grappig en energiek zijn. Je krijgt je geen script, maar bedenkt het verhaal en de personages ter plekke. Daarbij is samenwerken, durven en goed naar elkaar luisteren erg belangrijk.

Iedere trainingsbijeenkomst start in principe met een aantal korte, vaak fysieke warming-up oefeningen. Daarna gaat de groep aan de slag met improvisatietheater, vaak rondom een thema, zoals culturele diversiteit of maatschappelijke status.

WAT LEER JE BIJ IMPROBATTLE?

Je leert improvisatietechnieken, zoals samenwerken, creatief denken en verhalen maken.

Ook acteertechnieken, zoals het gebruik van lichaamstaal, emotie en stem komen aan bod.

Je vergroot je sociale vaardigheden, leert wat je talenten zijn en ontmoet jongeren met andere sociale, culturele en educatieve achtergronden. Zo leren we van elkaar.

“Eerst was ik een beetje zenuwachtig en deed ik niet echt mee. Nu ben ik veel zekerder geworden, ik schaam me niet meer. Ik durf nu ook grappig te doen op straat, zonder dat ik me dan schaam. Bijvoorbeeld rappen op straat met bewegingen.”  

– Deelnemer (jongen, 14 jaar) 

Comments are closed.