Theater voor jongerenwerk

Wie droomt er nou niet van om in de spotlights te staan? In deze cursus ontdekken deelnemers hun kwaliteiten én ontmoeten ze anderen. Deze cursus wordt vaak ingezet bijvoorbeeld in de zomervakantie om het jongerenwerk aan te vullen of als onderdeel van een zomerschool.

Duur: in overleg, bijvoorbeeld 10 x 1,5 uur
Aantal deelnemers: 8 tot 15

Beschrijving

Dompel jezelf onder in de wereld van improvisatietheater tijdens deze te gekke theatercursus van ImproBattle voor jongeren van 13-18 jaar. Hier leer je de kunst van het improviseren! Speel theaterscènes zonder voorbereiding, waarbij je ter plekke personages en verhalen bedenkt. Deze unieke vorm van theater zorgt niet alleen voor plezier en entertainment, maar geeft ook een boost aan je zelfvertrouwen en stimuleert je creativiteit. Je krijgt handige tips over samenwerken en als de groep het wil, werk je toe naar een eindpresentatie voor publiek.

DOELGROEP:

Deze theatercursus is speciaal voor jongeren in jongerencentra. Zijn ze ze tussen de 13 en 18 jaar en hebben ze interesse in theater, improvisatie en het ontwikkelen van creatieve skills? Dan is deze cursus iets voor hun!

Doelstelling:
  • Kennismaken met improvisatietheater
  • Ontwikkelen van creatieve vaardigheden
  • Versterken van zelfvertrouwen
  • Verbeteren van samenwerkingsvaardigheden
  • Stimuleren van spontaniteit
  • Uitdagen om uit de comfortzone te stappen, zoals op het podium durven staan
DUUR VAN HET PROGRAMMA:

De theatercursus bestaat uit 10 wekelijkse lessen van 1,5 uur. Tijdens deze intensieve cursus leer je stap voor stap de basisprincipes van improvisatietheater en ontwikkel je je vaardigheden.

VRAAG EEN OFFERTE AAN:

Wil jij deze theatercursus organiseren voor jongeren in jouw jongerencentrum? Neem dan contact op met Bram van ImproBattle via bram@improbattle.nl voor een vrijblijvende offerte en meer informatie. ImproBattle staat klaar om je te helpen bij het plannen van een programma dat perfect past jouw jongerencentrum. Ontdek de kracht van improvisatietheater en haal ImproBattle in huis voor een onvergetelijk lesblok in jouw jongerencentrum!

Andere suggesties…