Jongerenwerk

ImproBattle geeft improvisatietrainingen aan jongeren in jongerencentra. Dit is voor hen een positieve vrijetijdsbesteding en tegelijkertijd talentontwikkeling. ImproBattle verbindt jongeren met diverse sociale, culturele en educatieve achtergronden. Ons doel is om via improvisatietheater de sociaal-emotionele problematiek te verminderen en sociale vaardigheden te vergroten.

IMPROVISATIE-THEATER VOOR JEUGD- EN JONGERENWERK

In 2013 heeft Stichting Dynamo met ImproBattle een onderzoek laten doen naar het effect van improvisatietheater binnen het jeugd- en jongerenwerk. Onderzoeksbureau Noorda & Co heeft geconcludeerd dat ImproBattle een veelbelovende informele vorm van eerstelijns jeugdzorg is. Het is toepasbaar bij laagdrempelige voorzieningen als jongerenwerk, scholen en culturele initiatieven. Het is in feite een vorm van groepstherapie zonder dat het er als jeugdzorg uitziet. ImproBattle is een aantrekkelijke en bruikbare hulpverleningsformule voor jongeren in kansarme buurten. Jongeren verbeteren er hun sociale vaardigheden, zoals samenwerken en luisteren naar elkaar, en tegelijkertijd vermindert sociaal-emotionele problematiek zoals een slecht zelfbeeld en eenzaamheid.

 

Meer informatie over het onderzoekrapport vind je hier.

  • ImproBattle Den Haag oktober 2017
  • 20170919_205720
  • img-20170218-wa0005.jpg
  • ImproBattle Youngsters
  • SAMSUNG

CONTACT

Wil je meer weten over de mogelijkheden? ImproBattle ook als interventie in het (school)jongerenwerk inzetten?

 

Neem contact op met ImproBattle. 

20170905_205248

Groepen

In Amsterdam, Den Haag, Zoetermeer en Rotterdam zijn ImproBattle-groepen waar iedere week gratis getraind wordt. Jongeren leren improvisatietechnieken zoals samenwerken, creatief denken en verhalen maken. Ook acteertechnieken zoals het gebruik van lichaamstaal, emotie en stem komen aan bod. Diversiteit en plezier vinden we in deze groepen erg belangrijk. Zo leren we van elkaar.

Wil je eens meedoen? Kijk hier!

 

 

OPTREDENS EN MEER...

Zowel in de instroomgroep als de doorstroomgroep proberen we regelmatig met elkaar op te treden. Bijvoorbeeld in een buurtcentrum, theater, op een festival, bij een bedrijf of een symposium. Zo bieden we de kans om podiumervaring op te doen. Soms doen we mee aan jongerenuitwisselingen in het binnen- en buitenland. De afgelopen jaren zijn we naar Italië, Polen, Ierland en Israël geweest en hebben zelf een Europese jongerenuitwisseling in Meppel georganiseerd via Youth in Action.