Theaterworkshops voor mensen met lichte dementie

Tijdens dit uur worden de hersenen flink gekraakt. Een leerzaam uur met veel plezier waarbij wordt gewerkt aan het zelfvertrouwen en creativiteit. Via korte spelopdrachten leren mensen met dementie te improviseren: contact maken, emoties uiten en ontspannen.

Categorie:

Beschrijving

De theaterworkshops voor mensen met lichte dementie bieden een unieke ervaring waarbij bewegingsimprovisatie (dans), het vertellen en terughalen van waargebeurde verhalen, en creatief samenwerken in korte improvisatiescènes centraal staan. Het programma maakt gebruik van improvisatietheater als middel om verbinding en zelfvertrouwen te stimuleren, de verbeeldingskracht te gebruiken, emoties te uiten en op een andere manier gezien te worden. Het draagt bij aan het levensgeluk van de deelnemers en het behoud van vaardigheden.

Via korte spelopdrachten leren mensen met dementie de kunst van improvisatie: contact maken, emoties uiten en ontspannen. Het is een stimulerende activiteit die zorgt voor een positieve en ontspannen sfeer, waarin de deelnemers kunnen genieten van het moment en hun creatieve vermogens kunnen verkennen.

De inhoud van het programma wordt verzorgd door een ervaren ImproBattle-trainer, die ondersteund wordt door professionals en vrijwilligers van de zorgorganisatie.

Het programma wordt afgesloten met een speciale open les/presentatie waarbij mantelzorgers uitgenodigd worden. Dit moment versterkt de verbinding tussen deelnemers en mantelzorgers en biedt de gelegenheid om de positieve sfeer en de resultaten van de workshops te delen.

DOELGROEP:

De theaterworkshops zijn geschikt voor mensen met lichte dementie, evenals ondersteunende professionals van zorgorganisaties, bijvoorbeeld als dagbesteding.

DOELSTELLINGEN:
  • Bijdragen aan het levensgeluk: Humor en plezier staan centraal, waardoor deelnemers kunnen genieten van het moment en anderen kunnen inspireren.
  • Stimuleren van verbale en non-verbale communicatievaardigheden: Deelnemers leren te reageren op elkaar, samen te spelen en elkaar te vinden, waarbij elke vorm van expressie wordt gewaardeerd.
  • Creëren van verbinding: Deelnemers leren elkaar op een andere manier kennen en verbinden zich tijdens het spel.
  • Vertrouwen op zichzelf: Mensen met lichte dementie ervaren succeservaringen door improvisatiescènes te spelen en te ontdekken dat ze op hun eigen manier nog steeds creatief kunnen zijn.
DUUR VAN HET PROGRAMMA:

De duur van het programma kan worden aangepast aan de behoeften van de deelnemers, bijvoorbeeld 5 sessies van 45 minuten.

VRAAG EEN OFFERTE AAN:

Ben je geïnteresseerd in hoe deze theaterworkshops kunnen bijdragen aan het welzijn en de levenskwaliteit van mensen met lichte dementie? Neem contact met ons op via bram@improbattle.nl voor een vrijblijvende offerte en meer informatie. Ons team staat klaar om je te helpen bij het plannen van een programma dat aansluit bij de behoeften van de mensen waarmee je werkt. Ervaar hoe improvisatietheater een waardevol instrument kan zijn in het behoud van vaardigheden en het vergroten van levensvreugde. Neem nu contact met ons op!